FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Na FIMEK-u je i ove godine počeo još jedan festival znanja – FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE.

slika takmičara 2020

Predstavnici naše škole su u sredu, 29. januara, znanje odmerili sa učenicima Gimnazie " Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa, Srednje stručne škole "Sinković Jožef" iz Bačke Topole, Gimnazije "Svetozar Miletić" iz Srbobrana i Saobraćajne škole "Pinki" iz Novog Sada.

#fimeknagradjujeznanje i timski duh ?? Lajkujte ❤ fotografiju tima svoje škole u ovom albumu i osvojite laptop računar za svoju školu. Pobeđuje fotografija sa najviše lajkova?? #fimek #stvarajsvojupricu #fnz

Učešće srednjoškolaca iz Kule u takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Počeo je novi ciklus takmičenja maturanata srednjih škola “FIMEK nagrađuje znanje”. Drugog dana takmičenja, u utorak, 22.01 su se naši maturanti susreli sa maturantima iz Apatina, Sombora, Odžaka i Vrbasa u Novom Sadu na takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje".

Našu školu su predstavljali (sa leva na desno): Stefan Vujičić, Bikicki Dušan i Aleksej Cirba. Nije strašno što nisu prošli u naredni krug takmičenja -  samo 1 pitanje ih je delilo od prvoplasiranih. Čestitamo na pokazanom visokom nivou znanja.

Drugog dana takmičenja, 22. januara učestvovale su ekipe Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka (koja je osvojila prvo mesto), Srednja škola “Sveti Sava” iz Sombora, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola takođe iz Sombora, Srednja tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Kule i Gimnazija “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Pored takmičenja u znanju, ove godine će se održati i dodatna takmičenja na društvenim mrežama. Kliknite na link da vidite detalje o propozicijama i nagradama:

 

Informacije o takmičenjima na društvenim mrežama

 

“FIMEK nagrađuje znanje” je takmičenje za sve maturante iz Vojvodine koje tradicionalno organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) iz Novog Sada.

Cilj ove akcije jeste promovisanje razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje.

SLIKE SA TAKMIČENJA možete pogledati u galeriji fotografija (kliknite na link).

 

NAGRADA ,,PROF. DR MILIJA NIKOLIĆ“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Društvo za srpski jezik i književnost je na konkursu za najbolju metodičku pripremu iz srpskog jezika ili  knjževnosti nagradilo našu koleginicu Aleksandru Herceg -Roknić. Kriterijumi su se odnosili, pored stručnosti, kreativnosti i  primerenosti uzrastu i na doprinos metodici kao nauci o nastavi i na originalni pristup u postavci časa. Čas iz oblasti jezičke kulture, pod nazivom ,,Jezičke nedoumice“ , osvojio je treću nagradu.

 Nagrada, koja nosi ime čuvenog metodičara srpskog jezika i književnosti, dodeljena je na nedavno održanom Republičkom zimskom seminaru za nastavnike srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Slika sa dodele nagrade

 

Škola dobila sredstva

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Na osnovu Javnog poziva od 14. septembra 2018. godine za DODELU BESPOVRATNIH PODSTICAJNIH SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE IZRADE ELABORATA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U JAVNIM USTANOVAMA koji je raspisan od strane Pokrajinskog sekretarjata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodine, Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ – Kula je dobila 137.502,00 dinara - drugi deo sredstava u iznosu od skoro 80.000.00 dinara je obezbedila Lokalna samuprava Kula.

(Odluka o dodeli sredstava)

Ovim putem želimo da se zahvalimo

• Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodine i
• Lokalnoj smoupravi Kula za navedena sredstva.

Na ovaj način se stiču uslovi za aplikaciju za Javni poziv za izradu same izolacije škole (objekta).