Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

Učešće srednjoškolaca iz Kule u takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Počeo je novi ciklus takmičenja maturanata srednjih škola “FIMEK nagrađuje znanje”. Drugog dana takmičenja, u utorak, 22.01 su se naši maturanti susreli sa maturantima iz Apatina, Sombora, Odžaka i Vrbasa u Novom Sadu na takmičenju "FIMEK nagrađuje znanje".

Našu školu su predstavljali (sa leva na desno): Stefan Vujičić, Bikicki Dušan i Aleksej Cirba. Nije strašno što nisu prošli u naredni krug takmičenja -  samo 1 pitanje ih je delilo od prvoplasiranih. Čestitamo na pokazanom visokom nivou znanja.

Drugog dana takmičenja, 22. januara učestvovale su ekipe Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka (koja je osvojila prvo mesto), Srednja škola “Sveti Sava” iz Sombora, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola takođe iz Sombora, Srednja tehnička škola “Mihajlo Pupin” iz Kule i Gimnazija “Žarko Zrenjanin” iz Vrbasa.

Pored takmičenja u znanju, ove godine će se održati i dodatna takmičenja na društvenim mrežama. Kliknite na link da vidite detalje o propozicijama i nagradama:

 

Informacije o takmičenjima na društvenim mrežama

 

“FIMEK nagrađuje znanje” je takmičenje za sve maturante iz Vojvodine koje tradicionalno organizuje Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment (FIMEK) iz Novog Sada.

Cilj ove akcije jeste promovisanje razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, kao i motivisanje srednjoškolaca da ulažu u sebe, svoje usavršavanje i obrazovanje.

SLIKE SA TAKMIČENJA možete pogledati u galeriji fotografija (kliknite na link).