Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

Nedelja klimatske diplomatije

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Na poziv gospodina Aleksandara Macure, predsednika RES Fondacije, učenici Srednje tehničke škole “Mihajlo Pupin” – Kula obrazovnog profila: Elektrotehničar obnovljivih izvora energije, 29.septembra 2018. godine bili su u poseti izložbenog prostora u Klimatskom selu ,koje se organizuje u okviru Nedelje klimatske diplomatije na Adi Ciganliji u Beogradu. https://europa.rs/nedelja-klimatske-diplomatije-u-srbiji/

(Slike možete pogledati u galeriji fotografija ili kliknite OVDE)

Tom prilikom učeni su imali priliku da se upoznaju sa sistemima iz OIE koji su bili izloženi na štandu i to od strane: Pokret gorana Vojvodine, www.pgv.org.rs, Kompanija DAIKIN d.o.o. – Beograd, www.daikin.rs, Nacionalna Asocijacija električnih vozila Srbije www.naev.rs/official, Kompanija Telefon - inženjering d.o.o. – Zemun www.telefon-inzinering.co.rs

Učenicima je od strane Nacionalne Asocijacije električnih vozila Srbije predstavljeno električno vozilo .Upoznati su sa principom rada elekto atomobila i tom prilikom imali mogućnost vožnje istim www.naev.rs/official

Upoznali su se sa proizvodnim programom Telefon - inžinjering d.o.o. – Zemun www.telefon-inzinering.co.rs i to sa Solarnim pokretnim generatorom i drugim sistemima.

Učenici naše škole su posetili i kompaniju Vaillant d.o.o. Beograd ( www.vaillant.rs ) Omogućeno im je da borave u njihovom Centru za edukaciju i da se upoznaju sa sistemima koje proizvodi ova kompanija, a u Cetru se vrši obuku za servisera sisteme ove kompanije (gasni kotlovi, toplotne pumpe, kolektorski i fotonaponski sistemi i drugo).

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo gospodinu Aleksandaru Macuri predsedniku RES Fondacije na pozivu i sredstvima koje je obezbedio za prevoz učenika. Direktoru predstavnišva Vaillant d.o.o. Beograd gospodinu Zoranu Biserčiću, M.Sc.M.E. kao i kolegama gospodinu Milanu Pedićem, master mašinstava i koleginici gospođi Slađani Marjanović master mašinstva.

Sa učenicima su bili Milovančev Miroslav – direktor škole, Ačanski Gordana – odeljenski starešina odeljenja II – 3, Seratlić Živko – nastavnik elektro grupe predmeta, Papović Darko – nastavnik praktične nastave i kolega Marjan Lj Ivanov – nastavnik elektro grupe predmeta.