Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

SUSRET SA PESNIKOM U PODNE

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Blagoje Baković, pesnik iz Vrbasa, gostovao je 21. februara 2018. godine u Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Kuli povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika.

Susret sa pesnikom

Učenici, profesori i naši sugrađani imali su priliku da uživaju u kazivanju stihova ovog našeg poznatog pesnika čija su dela ovenčana nizom domaćih i međunarodnih nagrada. Uvodnu reč o stvaralaštvu Blagoja Bakovića dao je Vesko Bojić, profesor sociologije, a nakon kazivanja stihova posetioci su imali priliku da razgovaraju sa piscem. Susret sa pesnikom počeo je simbolično u pet minuta do dvanaest sati kako bi se skrenula pažnja na ugroženost maternjeg jezika, a organizator susreta bila je Biblioteka STŠ "Mihajlo Pupin".