Dobrodošli u našu školu

skola oŠkola redovno prati potrebe opštine Kula, kao i susednih opština i na osnovu tih saznanja planira svoju upisnu politiku. Godišnje se upisuje oko 900 učenika u 4 obrazovna profila IV stepena, i 6 obrazovnih profila III stepena, unutar dva područja rada, elektrotehnika, i mašinstvo i obrada metala. Nastavu i druge oblike obrazovnog-vaspitnog rada realizuje 51 nastavnik i saradnik. Nastava u svim odeljenjima se izvodi na srpskom nastavnom jeziku.

 

Solarna elektrana STŠ Mihajlo Pupin

Održan "Sat programiranja"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

U četvrtak, 8. decembra, od 12h do 13h održan je "Sat programiranja" u računarskim učionicama Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin" u Kuli. Ovaj čas je deo globalne akcije u okviru "nedelje programiranja", a sve u cilju širenja svesti da programiranje nije zanimanje samo za odabrane, već da se njime uz želju i predanost mogu baviti svi. Sem učenika Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin", času su se pridružili učenici osmih razreda Osnovne škole "Isa Bajić". Slike sa časa možete pogledati ovde.

“Sat programiranja” je globalna kampanja koju organizuje neprofitna organizacija Code.org u okviru globalnog događaja koji nosi naziv “Nedelja programiranja” (Computer Science Education Week), a koja ima za cilj da demistifikuje pojam programiranja i pokaže kako svako bez obzira na pol ili godine može da nauči osnove programiranja.

Učenicima različitih predznanja, čak i onima koji nemaju nikakvo predznanje, je na raspolaganju aktivnost jednog časa programiranja, kroz koju mogu da nauče osnove programerskog razmišljanja i da zavole programiranje. Aktivnosti i uputstva za učenje su učenicima i školama dostupni i tokom cele godine, pa mogu nastaviti da uče programiranje na svetskom portalu https://hourofcode.com/us i posle prvog časa održanog u okviru aktivnosti  „Sat programiranja“.

Akciju podržavaju najveće svetke kompanije kao što su Google, Facebook, Amazon, Microsoft i druge.