Laboratorija za informatiku

labInfU laboratoriji za informatiku izvode se vežbe iz informatike i programiranja. Na ovom mestu učenici se upoznaju sa osnovnim delovima računara, operativnim sistemima, softverima za obradu teksta tabela kao i sa načinom upotrebe interneta.
Jedan od najzastupljenih grafičkih operativnih sistema Microsoft Windows još od svog natanka osvojio je svet. Danas gotovo da ne može da se zamisli PC računar bez ovog radnog okruženja. Na ovom mestu učenici se upoznavaju sa pravilnim korišćenjem Windowsa i na taj način se upoznaju sa pravilnim korišćenjem računara. U okviru Windows-a vrše se sva podešavanja vezana za korišćenje računara, instalacija novih programa itd, i ukoliko se pravilno savlada omogućuje se lakše korišćenje računara.
Microsoft WORD je jedan od najčešće korišćenih programa za obradu teksta. Zašto baš Word? Pa zato što svojom jednostavnošću omogućuje brzo i lako učenje, a takođe poseduje veliku paletu alatki koje nam olakšavaju pisanje i obradu teksta. Da bi se to sve pravilno primenjivalo u okviru predmeta učenici se upoznavaju sa glavnim delovima ovog programa.
Ne znamo da li je potrebno bilo šta reći o Internetu i Internet Exploreru, s obzirom da posmatrate ovu prezentaciju naše škole. Ali ipak biće i onih koji će se prvi put samostalno naći na internetu baš u ovoj labaratoriji gde će se upoznati sa načinom pronalaska baš onih stranica koje su mu potrebne u tom trenutku. Pored Internet Explorera imaće prilike da nauče i slanje pošte (mail-a) putem globalne Web mreže.

Fotografije učionica
labInf1 labInf2
labInf3 labInf4