Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

Учешће средњошколаца из Куле у такмичењу "ФИМЕК награђује знање"

Учешће средњошколаца из Куле у такмичењу "ФИМЕК награђује знање" - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Почео је нови циклус такмичења матураната средњих школа “ФИМЕК награђује знање”. Другог дана такмичења, у уторак, 22.01 су се наши матуранти сусрели са матурантима из Апатина, Сомбора, Оџака и Врбаса у Новом Саду на такмичењу "ФИМЕК награђује знање".

Нашу школу су представљали (са лева на десно): Стефан Вујичић, Душан Бикицки и Алексеј Цирба. Није страшно што нису прошли у наредни круг такмичења - само 1 питање их је делило од првопласираних. Честитамо на показаном високом нивоу знања.

Другог дана такмичења, 22. јануара учествовале су екипе Гимназије и економске школе “Јован Јовановић Змај” из Оџака (која је освојила прво место), Средња школа “Свети Сава” из Сомбора, Средња пољопривредно-прехрамбена школа такође из Сомбора, Средња техничка школа “Михајло Пупин” из Куле и Гимназија “Жарко Зрењанин” из Врбаса.

Поред такмичења у знању, ове године ће се одржати и додатна такмичења на друштвеним мрежама. Кликните на линк да видите детаље о пропозицијама и наградама:

 

Информације о такмичењима на друштвеним мрежама

 

“ФИМЕК награђује знање” је такмичење за све матуранте из Војводине које традиционално организује Факултет за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) из Новог Сада.

Циљ ове акције јесте промовисање размене знања, доброг дружења, повезивања средњих школа као и градова из којих матуранти долазе, као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање.

СЛИКЕ СА ТАКМИЧЕЊА можете погледати у галерији фотографија (кликните на линк).