Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

Стручна предавања за основце из Бешке

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У оквиру сарадње Средње техничке школе „Михајло Пупин” – Кула и  Основне школе „Браћа Груловић“ – Бешка 16.11. 2018. године организовн је угледни час за ученике седмог и осмог разреда Основне школе „Браћа Груловић“ – Бешка који су посетили Кулу.

( Још слика можете да погледате у галерији - Кликните на линк) - За више информација кликнте доле :

      - На основу договора са директором основне школе „Браћа Груловић“ – Бешка, гопођом др. Надом Џамић Шепада са ученицима седмог и осмог разреда организована је посета Ветропарку  МК „ФИНТЕЛ WИНД” у Кули. Уз то су организована стручна предавања везана за изградњу Ветрогенератора и о потенцијалима енергије ветра, као и предавања на тему Примера добре праксе. Као пример добре праксе узета је Соларна електрана Средње техничке школе „ Михајло Пупин“ – Кула. То је прва соларна фотонапонска електрана у АП  Војводини.

          - Посети су се прикључили још и проф. биологије, госпођа Гордана Лукић, и  председник МЗ Бешка, господин  Новица  Темуновић.

       - Ученици су имали прилику да виде рад ветрогенератора и упознају се на лицу места са основним алатима система. Након тога су посетили нашу школу. По доласку су посетили кабинет бр.1. наше школегде им је приказан видео запис о самој изградњи  Ветропарка.

- Друга активност која је одржана био је угледни час на тему  Пример добре праксе - Соларна електрана средње техничке школе „ Михајло Пупин“ – Кула прва соларна фотонапонска електрана  у АП  Војводина. У овом делу часа ученици су упознати са начином претварања соларне енергије у топлотну енергију и електричну енергију, врстама система за коришћење соларне енергије , елеметима система и принципу рада. На овај начин ученици су се упознали са радом Соларне електране СТШ „Михајло Пупин“ – Кула.

 - На часу су били присутни: просветни саветник ШУ Сомбор госпођа М. Сц.  Душанка Вукобратов,  директор  основне школе „Браћа Груловић“ – Бешка гопођа др. Нада Џамић Шепа,   проф. биологије госпођа Гордана Лукић, председник МЗ Бешка, господин Новица  Темуновћ,  директор СТШ  „Михајло Пупин”  -  Кула,  господин Милованчев Мирослав, као и професори наше школе,  господин Михал Кржачек, дипл. инже. ел., господин Дер Иван, дипл. инж. ел. , госпођа Ачански Гордана, дипл. ел., госпођа Миловић Фриндик  Неда, мастер филолог  - англиста.

На сајту  Основне школе „Браћа Груловић“ – Бешка  https://www.beska.edu.rs/index.php/sr-RS/постављен је извештај о посети.

На ТВ Војводина је приказана посета, а видео снимак можете погледати ОВДЕ (кликните на линк).