Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

Позив на RAF Challenge и RAF IT Days

Ако знате да направите презентацију, анимацију, програм, игрицу или видео, а желите да проверите своја IТ знања и вештине, волите да се такмичите и видите себе у овој области, наша жеља је да прихватите изазов и пријавите се на такмичење RAF Challenge 2019.

Ако желите да покушате да се квалификујете за 4-дневни семинар у Београду у априлу, пријавите се за RAF IT Days 2019  - за најбољих 50 учесника из државе учешће је бесплатно (као и смештај у БГ)

Кликните на LINK или на наслов за све детаљније информације.

СОЛАРНЕ ЕЛЕКТРАНЕ – ПРВА ПОМОЋ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКОМ СИСТЕМУ СРБИЈЕ У ВАНРЕДНИМ УСЛОВИМА

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

http://seea.gov.rs/Serbian/Prezentacija1.htm

У време недавног ванредног стања и велике потрошње електричне енергије, док је на свим телевизијским каналима и у свим штампаним медијима упућен апел грађанима да искључе бар по једну сијалицу у својим домаћинствима,тим стручњака, задужених за рад соларне електране у Кули (пројекат Агенције за енергетску ефикасност дониран од шпанске владе) предвођен Марјаном Ивановим, спец. тех. наука, показао је да се, упркос изузетно ниским температурама, оптерећеном електро-енергетском систему може конкретно помоћи:

Соларна електрана Средње техничке школе "Михајло Пупин" – Кула дала је свој скромни допринос стабилизацији електро-енергетског система Србије, чиме је потпомогла производњу и несметано снабдевање енергијом домаћинставау веома тешким условима.

Најпре су очистили панеле соларне електране Средње техничке школе "Михајло Пупин" из Куле, што је омогућило генерисање за сада незнатних, али умногоме важних количина електричне енергије.

Такође, што је још важније, на симболичан начин указала је на конкретне предности нових и обновљивих извора енергије, чиме је обухваћен и сегмент унапређења свести о значају енергетске ефикасности и ширег коришћења обновљивих извора енергије.


phoca thumb l skola1


Основна и Средња техничка школа Јован Курсула"из Варварина такође је прикључила на електро-енергетски систем Србије своју огледну соларну електрану.За пример другима да о обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности треба мислити на време, а не само за време ванредног стања у условима кризе електро-енергетског система.

 

Припремила: мр Селена Пјешивац, саветница за комуникације и односе с јавношћу Агенције за енергетску ефикасност Републике Србије