Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

ЕНЕРГИЈА ЈЕ СВУДА ОКО НАС

ЕНЕРГИЈА ЈЕ СВУДА ОКО НАС - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Средња техничка школа "Михајло Пупин"  из Куле добитник је Специјалне награде за континуирани рад и велики допринос ширењу идеје о обновљивим изворима енергије, екологији и заштити животне средине на конкурсу "Енергија је свуда око нас 2016.". Професор наше школе Марјан Иванов добитник је Специјалне награде за менторе.

Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне заједнице ове године реализује пројекат "Енергија је свуда око нас" по седми пут, а његов циљ је популаризација обновљивих извора и рационално коришћење енергије. Пројекат је настао из потребе да се пробуде интересовања целокупног друштва, а пре свега младих, које у будућности чекају не мали проблеми када је реч о енергији. Намера пројекта да се укаже да енергије нема у изобиљу потврђује се кроз постојање соларне електране у нашој школи, изучавање предмета Обновљиви извори енергије, а у наредном периоду планира се увођење савременог образовног профила Електротехничар обновљивих извора енергије.