Добродошли у нашу школу

skola oШкола редовно прати потребе привреде општине Кула, као и суседних општина и на основу тих сазнања планира своју уписну политику.Годишње се уписује око 900 ученика у 4 образовна профила IV степена, и 6 образовних профила III степена, унутар два подручја рада, електротехника, и машинство и обрада метала. Наставу и друге облике образовног-васпитног рада реализује 51 наставник и сарадник. Настава у свим одељењима се изводи на српском наставном језику.

 

Одржан "Сат програмирања"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

У четвртак, 8. децембра, od 12h do 13h одржан је "Сат програмирања" у рачунарским учионицама Средње техничке школе „Михајло Пупин“ у Кули. Овај час је део глобалне акције у оквиру "Недеље програмирања", а све у циљу ширења свести да програмирање није занимање само за одабране, већ де се њиме уз жељу и преданост могу бавити сви.  Сем ученика Средње техничке школе "Михајло Пупин", часу су се придружили ученици осмих разреда Основне Школе "Иса Бајић". Слике са часа можете погледати овде.

“Сат програмирања” је глобална кампања коју организује непрофитна организација Code.org у оквиру глобалног догађаја који носи назив “Недеља програмирања” (Computer Science Education Week), а која има за циљ да демистификује појам програмирања и покаже како свако без обзира на пол или године може да научи основе програмирања.

Ученицима различитих предзнања, чак и онима који немају никакво предзнање, је на располагању активност једног часа програмирања, кроз коју могу да науче основе програмерског размишљања и да заволе програмирање. Активности и упутства за учење су ученицима и школама доступни и током целе године, па могу наставити да уче програмирање на светском порталу https://hourofcode.com/us и после првог часа одржаног у оквиру активности  „Сат програмирања“.

Акцију подржавају највеће светке компаније као што су Google, Facebook, Amazon, Microsoft и друге.