Лабораторија за рачунарску технику

labRacTehУ лабораторији за рачунарску технику изводе се вежбе из предмета рачунари на другој, трецој и четвртој години на смеру елекротехничар рачунара. На овом месту ученици се упознавају са деловима рачунара, администрацијом система и мреже коју школа поседује. У оквиру предмета ученици изучавају програмски језик C++.

Језик C++ је програмски језик опште намене који је пројектован тако да програмирање учини пријатнијим за озбиљне програмере. Са изузетком малих детаља, језик C++ је надскуп програмског језика C. Овај програмски језик заснива се на објектном програмирању и уколико се ови објекти добро користе дају програме који су краћи, лакши за разумевање и лакши за одржавање.
У оквиру блок наставе вежба се и Web Design на Macromedijinom Dreamweawer-у. Још по појављивању прве верзије, давне 1997. године, Макромедиа Дреамwеавер је постао изборно радно окружење за 90 одсто професионалног тржишта. Овај програм је изградио своје име на визуалном WYSIWYG (what you see is what you get) дизајну страна, у сарадњи са "природним", ручно кодинираним HTML-ом. Уједно обухвата и дизајнирање динамичких ASP, JSP, ASP.NET, PHP i Coldfusion страна и сајтова помоцу уграђеног програма Homesite.

 

Фотографије учионица
labRacTeh1 labRacTeh2
labRacTeh3 labRacTeh4