Лабораторија за информатику

labInfУ лабораторији за информатику изводе се вежбе из информатике и програмирања. На овом месту ученици се упознају са основним деловима рачунара, оперативним системима, софтверима за обраду текста табела као и са начином употребе интернета.

Један од најзаступљених графичких оперативних система Microsoft Windows још од свог натанка освојио је свет. Данас готово да не може да се замисли PC рачунар без овог радног окружења. На овом месту ученици се упознавају са правилним коришћењем Windowsa и на тај начин се упознају са правилним коришћењем рачунара. У оквиру Windows-а врше се сва подешавања везана за коришћење рачунара, инсталација нових програма итд, и уколико се правилно савлада омогућује се лакше коришћење рачунара.

Microsoft WORD jе један од најчешће коришћених програма за обраду текста. Зашто баш Word? Па зато што својом једноставношћу омогућује брзо и лако учење, а такође поседује велику палету алатки које нам олакшавају писање и обраду текста. Да би се то све правилно примењивало у оквиру предмета ученици се упознавају са главним деловима овог програма.
Не знамо да ли је потребно било шта рећи о Internetu i Internet Exploreru, с обзиром да посматрате ову презентацију наше школе. Али ипак биће и оних који ће се први пут самостално наћи на интернету баш у овој лабараторији где ће се упознати са начином проналаска баш оних страница које су му потребне у том тренутку. Поред Internet Explorera имаће прилике да науче и слање поште (mail-a) путем глобалне Web мреже.

Фотографије  учионица
labInf1 labInf2
labInf3 labInf4