ПОСЕТА ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

ПОСЕТА ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ученици трећег разреда Средње техничке школе "Михајло Пупин" имали су прилику да се 27. маја 2019. упознају са радом локалне самоуправе Општине Кула у оквиру наставе Грађанског  васпитања. О раду Услужног центра општине Кула ученике је информисао Владимир Павков, начелник Општинске управе, који је ученицима пружио могућност да добију Извод из матичне књиге рођених као и да провере да ли су уписани у бирачки списак. Председник општине Кула Дамјан Миљанић говорио је ученицима о начину кандидовања у Скупштину општине Кула као и о тренутним активностима које се спроводе у нашој средини. Ученици су имали могућност да председнику поставе и питања која су се односила на локалног превозника "Путоказ" као и на комуналне проблеме у нашој општини. Ученицима је посету организовала Славица Голубовић, професор социологије.

ПРИМЕНА НАУКЕ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ученици првог разреда СТШ"Михајло Пупин", смер Електротехничар информационих технологија, посетили су 16. маја 2019. године компанију "Стар мастер" у Кули и упознали се са најсавременијим системима у области обезбеђивања имовине. На овај начин ученици су имали прилику да виде практичну примену теоријског знање које су стекли током часова из предмета Рачунарство и информатика код професорке Вере Слијепчевић.

Професорка Слијепчевић је ученике првог разреда, који похађају смер Машински техничар за компјутерско конструисање, 17. јуна 2019. године водила у Занатску машинску радионициу "Челик - Пушкаш" у Кули где су видели примену теорије у пракси у оквиру предмета Рачунари и програмирање. На овај начин наша школа  прави прве кораке ка будућим пословима за које ће ученици бити обучени након завршетка школовања.

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Представници Општинске организације Црвеног крста Кула, поводом Светског дана здравља,одржали су 8. и 9. априла 2019. године предавања о здравим стиловима живота и извршили основне медицинске провере. Ученици четвртог разреда су имали прилику да се упознају са основним принципима здраве исхране, значају физичке активности и негативним последицама нездравог живота. У склопу ове акције ученици су имали прилику да провере ниво шећера у крви, висину крвног притиска као и телесну тежину и индекс телесне масе.  

Svetski dan zdravlja u Kuli

ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ

ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ,

ПОЗВАМО ВАС НА X ЈУБИЛАРНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ И СТРУЧНИ СКУП „ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА“ У КУЛИ, 9. V 2019. године (од 9 до 17)

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПРЕМЕ НАШЕ ШКОЛЕ ИЗ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ

СТРУЧНА ПРЕДАВАЊА

НАГРАДА "ПРОФ. ДР МИЛИЈА НИКОЛИЋ"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Друштво за српски језик и књижевност је на конкурсу за најбољу методичку припрему из српског језика или&нбсп; књжевности наградило нашу колегиницу Александру Херцег -Рокнић. Критеријуми су се односили, поред стручности, креативности и&нбсп; примерености узрасту и на допринос методици као науци о настави и на оригинални приступ у поставци часа. Час из области језичке културе, под називом ,,Језичке недоумице“ , освојио је трећу награду.

 Награда, која носи име чувеног методичара српског језика и књижевности, додељена је на недавно одржаном Републичком зимском семинару за наставнике српског језика и књижевности на Филолошком факултету у Београду.

Слика са доделе награде