УВОЂЕЊЕ У ВОЈНУ ЕВИДЕНЦИЈУ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ученици трећег разреда СТШ „Михајло Пупин“ рођени 2001. године уведени су у војну евиденцију 5. фебруара 2019. године. Том приликом су представници Центра Министраства одбране Републике Србије за локалну самоуправу Сомбор извршили и промоцију Војске Србије односно предочили могућности наставка школовања и за ученике четвртог разреда.

Ученици који нису уписани у војну евиденцију тога дана треба то да учине до 28. фебруара 2019. у Канцеларији за МО општине Кула, Лењинова 11, средом од 9 до 15 сати.

Учешће средњошколаца из Куле у такмичењу "ФИМЕК награђује знање"

Учешће средњошколаца из Куле у такмичењу "ФИМЕК награђује знање" - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Почео је нови циклус такмичења матураната средњих школа “ФИМЕК награђује знање”. Другог дана такмичења, у уторак, 22.01 су се наши матуранти сусрели са матурантима из Апатина, Сомбора, Оџака и Врбаса у Новом Саду на такмичењу "ФИМЕК награђује знање".

Нашу школу су представљали (са лева на десно): Стефан Вујичић, Душан Бикицки и Алексеј Цирба. Није страшно што нису прошли у наредни круг такмичења - само 1 питање их је делило од првопласираних. Честитамо на показаном високом нивоу знања.

Другог дана такмичења, 22. јануара учествовале су екипе Гимназије и економске школе “Јован Јовановић Змај” из Оџака (која је освојила прво место), Средња школа “Свети Сава” из Сомбора, Средња пољопривредно-прехрамбена школа такође из Сомбора, Средња техничка школа “Михајло Пупин” из Куле и Гимназија “Жарко Зрењанин” из Врбаса.

Поред такмичења у знању, ове године ће се одржати и додатна такмичења на друштвеним мрежама. Кликните на линк да видите детаље о пропозицијама и наградама:

 

Информације о такмичењима на друштвеним мрежама

 

“ФИМЕК награђује знање” је такмичење за све матуранте из Војводине које традиционално организује Факултет за економију и инжењерски менаџмент (ФИМЕК) из Новог Сада.

Циљ ове акције јесте промовисање размене знања, доброг дружења, повезивања средњих школа као и градова из којих матуранти долазе, као и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање.

СЛИКЕ СА ТАКМИЧЕЊА можете погледати у галерији фотографија (кликните на линк).

 

Школа добила средства

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

На основу Јавног позива од 14. септембра 2018. године за ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИЗРАДЕ ЕЛАБОРАТА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У ЈАВНИМ УСТАНОВАМА који је расписан од стране Покрајинског секретарјата за енергетику, грађевинарство и саобраћај АП Војводине, Средња техничка школа „Михајло Пупин“ – Кула је добила 137.502,00 динара - други део средстава у износу од скоро 80.000.00 динара је обезбедила Локална самуправа Кула.

(Одлука о додели средстава)

Овим путем желимо да се захвалимо

• Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај АП Војводине и
• Локалној смоуправи Кула за наведена средства.

На овај начин се стичу услови за апликацију за Јавни позив за израду саме изолације школе (објекта).

ЕНЕРГИЈА ЈЕ СВУДА ОКО НАС 2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Средња техничка школа "Михајло Пупин" Кула добитник је прве награде за укупне активности школе у оквиру Манифестације "Енергија је свуда око нас" за 2018. годину. Ученици 2-3 разреда наше школе Стефан Ђорђевић, Алекса Костелник и Мијат Пурић са ментором професором електро предмета Дарком  Паповићем освојили су друго место у категорији "Модели и макете".

"Енергија је свуда око нас" је иницијатива која је потекла од Центра за развој и примену науке, технологије и информатике, а чији је циљ освешћивање ученика о енергетским проблемима и креативно размишљање у реализацији идеја које могу допринети бољем схватању проблема са којима се суочавамо.

Завршна манифестација и додела награда је одржана 23. јануара 2019. године у Новом Саду.

 

Комплетан извештај можете да погледате ОВДЕ.

Ако кликнете на слику испод, поомоћу стрелица можете да видите и остале слике, а можете и да их погледате у галерији слика.

Посета ТВ Војводина нашој школи

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ја бирам - 25.11.2018.

Електротехничар обновљивих извора енергије

Средња Техничка школа „Михајло Пупин" у Кули је прва школа у Војводини која је уписала образовни профил: електротехничар обновљивих извора енергије. Ово занимање је посебно атрактивно и актуелно за привреду јер су након завршене средње школе ученици оспособљени да врше комплетну монтажу елемената из обновљивих извора енергије: фотонапонских система, ветросистема, хидро и постројења на биомасу.

Више о томе ако кликнете на на званичу страницу ТВ Војводине (кликни на ЛИНК):