ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ

ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ - 4.0 out of 5 based on 1 vote
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

На ФИМЕК-у је и ове године почео још један фестивал знања – ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ.

slika takmičara 2020

Представници наше школе су у среду, 29. јануара, знање одмерили са ученицима Гимназие " Жарко Зрењанин" из Врбаса, Средње стручне школе "Синковић Јожеф" из Бачке Тополе, Гимназије "Светозар Милетић" из Србобрана и Саобраћајне школе "Пинки" из Новог Сада.

#фимекнаграђујезнање и тимски дух ?? Лајкујте ❤ фотографију тима своје школе у овом албуму и освојите лаптоп рачунар за своју школу. Побеђује фотографија са највише лајкова??

Пoсетили смо ФЕСТИВАЛ НАУКЕ у Београду

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ученици наше школе су, заједно са наставницима, посетили ФЕСТИВАЛ НАУКЕ, У Београду. Утисци су веома позитивни, а неколико слика је постављено у галерију коју можете погледати OВДЕ (линк).

ПРИМЕНА НАУКЕ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ученици првог разреда СТШ"Михајло Пупин", смер Електротехничар информационих технологија, посетили су 16. маја 2019. године компанију "Стар мастер" у Кули и упознали се са најсавременијим системима у области обезбеђивања имовине. На овај начин ученици су имали прилику да виде практичну примену теоријског знање које су стекли током часова из предмета Рачунарство и информатика код професорке Вере Слијепчевић.

Професорка Слијепчевић је ученике првог разреда, који похађају смер Машински техничар за компјутерско конструисање, 17. јуна 2019. године водила у Занатску машинску радионициу "Челик - Пушкаш" у Кули где су видели примену теорије у пракси у оквиру предмета Рачунари и програмирање. На овај начин наша школа  прави прве кораке ка будућим пословима за које ће ученици бити обучени након завршетка школовања.

ПОСЕТА ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

ПОСЕТА ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ - 4.5 out of 5 based on 2 votes
4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Ученици трећег разреда Средње техничке школе "Михајло Пупин" имали су прилику да се 27. маја 2019. упознају са радом локалне самоуправе Општине Кула у оквиру наставе Грађанског  васпитања. О раду Услужног центра општине Кула ученике је информисао Владимир Павков, начелник Општинске управе, који је ученицима пружио могућност да добију Извод из матичне књиге рођених као и да провере да ли су уписани у бирачки списак. Председник општине Кула Дамјан Миљанић говорио је ученицима о начину кандидовања у Скупштину општине Кула као и о тренутним активностима које се спроводе у нашој средини. Ученици су имали могућност да председнику поставе и питања која су се односила на локалног превозника "Путоказ" као и на комуналне проблеме у нашој општини. Ученицима је посету организовала Славица Голубовић, професор социологије.

ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ

ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА У КУЛИ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ,

ПОЗВАМО ВАС НА X ЈУБИЛАРНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ И СТРУЧНИ СКУП „ЕВРОПСКИ ДАНИ СУНЦА“ У КУЛИ, 9. V 2019. године (од 9 до 17)

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПРЕМЕ НАШЕ ШКОЛЕ ИЗ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ

СТРУЧНА ПРЕДАВАЊА