Јуниорско првенство Војводине у пикаду 2017

Јуниорско првенство Војводине у пикаду 2017 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

 

 

 

Tакмичарски дан првенства Војводине у пикаду за јуниоре од 14-17 година одржао у Кули у четвртак 28 септембра 2017 године са почетком у 12.00 часова.

Такмичење је организовано у школској сали СТШ "Михајло Пупин" а у такмичењу је учествовало укупно 43 такмичара у конкуренцији јуниорки и јуниора из СТШ "Михајло Пупин" и Средње трговинске школе.

Кликом на линк можете прегледати резултате са такмичења у пикаду, одржаном 28.09.2017 у Кули

Јуниорско првенство 2017 Кула

Користимо прилику да позовемо све школе да се информишу у вези такмичења и пријаве такмичаре из својих школа а све ближе информације могу се добити преко КОНТАКТ форме савеза.

Микротик обука за наставнике наше школе

Микротик обука за наставнике наше школе - 3.8 out of 5 based on 5 votes
3.9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.90 (5 Votes)

Координатор Mikrotik академије, Сашо Јордаки, одржао је обуку за наставнике наше школе у периоду од 2. јуна до 6, јуна 2017. године. Осам наставника СТШ "Михајлу Пупин" је прошло обуку, тако да ће за наше ученике од следеће школске године бити омогућено да стекну сертификат MCNA (MikroTik Certified Network Associate).

ОСМИ ДАНИ СУНЦА

ОСМИ ДАНИ СУНЦА - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Промоција обновљивих извора енергије циљ је осме Манифестације "Европски дани Сунца у Кули" која је у организацији Друштва за обновљиве изворе енергије Средње техничке школе "Михајло Пупин", Центра за енергетску ефикасност и примењену екологију Београд и општине Кула одржана 11. маја 2017. године.

Манифестација се састојала из два дела, на тргу испред поште представљени су најновији системи и достигнућа у области обновљивих извора енергије, повећања енергетске ефикасности и заштите животне средине - ATM-TERMING DOO KULA, UNO-LUX NS, GESG-Green energy save group, ALFA-GAS TERM DOO KULA. Прилику да се упознају са овим системима искористили су малишани ПУ Бамби, кулских основних школа, школе домаћина - СТШ "Миахјло Пупин", као и изузетно велики број грађана. Била је ово ексклузивна прилика да наша школа промовише  два нова образовна профила која ће ученици моћи да упишу у наредној школској години - Електротехничар обновљивих извора енергије и Електротехничар информационих технологија.

На стручном скупу који је одржан у нашој школи говорили су Растислав Крагић (Министарство рударства и енергетике Републике Србије) - Подстицаји у области обновљивих извора енергије у Републици Србији, Жељко Деспотовић (Институт "Михајло Пупин" Београд) - Системи за дво-осно праћење Сунца, Драгана Којичић - Земљана архитектура и унапређење енергетске ефикасности кућа од земље, Станко Ковачевић (SOLAR ENERGY FOCUS) - Концентратори сунчеве енергије и акумулатор топлоте и Роберт Бичкеи (Технички школски центар "Deri Miksa" Сегедин, Република Мађарска) - ИПА програми добра међусуседска сарадња за заједничку будућност.

Скуп је завршен посетом Ветропарку "MK FINTEL WIND" у Кули и компанији "MIROTIN-ENERGO" у Врбасу.

 

У дневном листу "Политика" о нашој школи

У дневном листу "Политика" о нашој школи - 4.5 out of 5 based on 4 votes
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (4 Votes)

У дневном листу "Политика" објављен је чланак о нашој школи.

Сада је и званично:  Само две школе примиће по једно одељење будућих електротехничара обновљивих извора енергије – Средња техничка „Михајло Пупин” у Кули и Електротехничка „Земун” у Београду.

Чланак можете у потпуности прочитати на http://www.politika.rs/scc/clanak/381600/Iz-srednje-skole-u-elektranu

НАЈБОЉИ РУКОМЕТАШИ У ОКРУГУ

НАЈБОЉИ РУКОМЕТАШИ У ОКРУГУ - 5.0 out of 5 based on 1 vote
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Рукометна екипа  Средње техничке школе "Михајло Пупин" освојила је  прво место на окружном тамичењу које је одржано 11. априла 2017. године у Сомбору.

Чланови победничке екипе су: Милан Гостовић, Страхиња Бајић, Дамир Шукара, Милан Слива, Александар Вукчевић, Слободан Бајчетић, Дејан Јовановић, Драгољуб Шљукић, Миљан Боснић, Младен Цвијетић и Милош Лучић. Заслужан за овај успех је и професор Горан Вјештица који их је припремао за такмичење.